Guide til at vælge den rette smartphone

Hvis du spørger danskerne om, hvilken ting de allernødigst vil undvære i deres hverdag, vil langt de fleste svare deres smartphone. Det er her, vi holder kontakten ved lige med vores venner og bruger de sociale medier. Det er her, vi går i banken og handler online. Og det er her, vi slapper af med en film eller en lydbog.

Netop fordi vi bruger vores smartphone til alle formål og på alle tidspunkter af døgnet, er det vigtigt, telefonen er i topform. Er din smartphone blevet sløv, så lån penge uden om banken og få råd til en ny. Eller spar penge op og køb en brugt telefon.

Skærmstørrelse og specifikationer

Der er mange overvejelser at gøre sig, når der skal vælges en ny telefon. Ikke to personer bruger deres smartphone på helt samme vis, så man kan ikke pege på én model, der vil tilfredsstille alle forbrugere. For at få et overblik over dine behov, bør du overveje følgende punkter:

  • Skærmstørrelse. Ser du ofte film eller spiller spil på din telefon, bør du som minimum vælge en 6” skærm, gerne større. Vægter du i stedet en mobil, der ligger godt i lommen, kan du nøjes med 5,5” skærmstørrelse.
  • Kamera. Er du typen, der optager videoer og tager billeder til brug på sociale medier, bør kameraet kunne optage i fuld HD (1080p) og gerne have mindst 13 megapixels opløsning.
  • Lagring. En moderne smartphone bør have mindst 16 GB lagerplads og gerne mere. Får du brug for mere plads, er det er heldigvis ret billigt at anskaffe sig et micro-sd kort.

Hvad bør telefonen koste?

Den måske vigtigste overvejelse er mobiltelefonens pris i forhold til dens specifikationer. Det er klart, at betaler du et højt beløb, får du også en bedre ydelse, end ved en billigere model. Da smartphonen er et helt essentielt stykke teknologi, bør du ikke spare her. Ellers risikerer du at skulle købe en ny telefon om ganske få år. Har du brug for et forbrugslån til din nye smartphone, kan du tjekke hos Consumer Loans, der sammenligner lån fra forskellige udbydere.